Corin Romanescu

Vrei sa ai succes ca antreprenor? Urmeaza cele 10 sfaturi de mai jos!

Articol scris de Corin Romanescu, CEO al Centrului de Evenimente The President

Succesul obtinut in cei 20 de ani de activitate, m-a determinat sa vin in sprijinul celor aflati la inceput de drum, fie ca sunt studenti sau tineri antreprenori.

In ultimii ani, am vazut foarte multe afaceri pornind cu mult entuziasm insa, dupa o perioada de suisuri si coborasuri, proprietarii lor au decis sa le inchida si sa revina la statutul de angajat.

De aceea, pentru toti cei ce-si doresc un ghid in viata de „om de business”, am creat un mic indreptar:

1. Creeaza-ti un obiectiv!
Experienta m-a invatat ca este fundamental sa-ti creezi un obiectiv in afacere, ca si in viata si sa incerci sa il atingi. Asa cum nu pleci intr-o excursie fara a sti dinainte destinatia si fara a avea o harta, in afaceri este important sa-ti identifici scopul si, mai ales, drumul pe care il vei urma. Dacă ai scopuri, obiective şi un traseu ales, nimic nu te poate opri, cu atât mai puţin vremea de afara sau negativismul celor din jur.

2. Evita negativismul tau sau al celor din jur!
Renunţă la a-ţi mai umple mintea de gânduri negative, care te împiedică să acţionezi. Dacă ai un scop, un vis pe care vrei să îl îndeplineşti, trebuie să îţi umpli mintea doar cu gânduri şi informaţii care te susţin în acest sens. Învaţă să selectezi şi să-ţi păstrezi doar gândurile care te susţin. După ce renunţi la a-ţi mai îmbâcsi mintea de gânduri negative, încet-încet o să răsară soarele şi pe strada ta. Vei vedea cum gândurile ţi se limpezesc şi dorinţele tale încep să prindă contur. Vei avea mai mult chef de acţiune şi vei fi mai plin de entuziasm.

3. Descoperă şi foloseşte puterea afirmaţiilor pozitive!
Afirmaţiile pozitive au o putere extraordinară dacă sunt repetate regulat şi formulate corect. Odată zise, îţi dau mai multă energie, bucurie, entuziasm şi încredere în tine. Te ajută să acţionezi! Afirmaţiile pozitive le poţi aplica atât în tratarea corpului, cât şi în liniştirea sufletului. Te ajută să-ţi dobândeşti sănătatea şi să-ţi regăseşti libertatea, pacea şi liniştea interioară.

Citeste continuarea in revista Clarissa!