Corin Romanescu, CEO The President

Cum să fii un lider in HoReCa?

Articol scris pentru revista „We are HR”, in calitate de „Contributor”.

Pentru orice lider respectabil, echipa este o resursă valoroasă a companiei pentru că de coeziunea, pregatirea si dăruirea ei poate depinde succesul companiei pe care o conduce. Oricine a condus o echipă, fie că vorbim despre una formată din 2-3 persoane sau echipe ample, alcătuite din sute de angajați, știe cât este complicat să vorbești cu oamenii, să-i inspiri și să-i determini să te urmeze.

Din acest punct de vedere, facultățile tehnice sunt recunoscute ca formatori de lideri, deoarece unul dintre cele mai importante aspecte pe care se pune accentul îl reprezintă modul în care conduci o echipă și felul în care vorbești oamenilor, în funcție de pregătirea și firea omului, precum și de ceea ce-ți dorești de la fiecare.

Cum să fii un lider în HoReCa?

Sectorul HoReCa se confruntă, în ultimii ani, cu o criză de personal calificat. Deschiderea permanentă de noi localuri, plecarea forței de muncă peste hotare, școlile puține din acest domeniu, interesul scăzut al angajatorilor pentru retenția personalului sunt doar câteva aspecte care mențin această stare de fapt.

Pentru toți cei interesați de leadership în sectorul HoReCa, am pregătit câteva sfaturi, preluate atât din ceea ce am învățat în școală, cât și din cei aproape 20 de ani de experiență managerială.

Citeste articolul complet in revista We are HR!