Inscriere cursuri CEPOEP

Corin Romanescu: Antreprenoriatul este dificil atunci când încerci să faci asta de unul singur

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activează de 20 de ani pe piața HORECA, fiind martor al principalelor tendințe ale fiecărei perioade. În ultimii 5 ani a contribuit la organizarea cu succes a peste 1000 de evenimente corporate și private, oferind sfaturi practice și sprijin pentru sute de cupluri și zeci de companii din sectorul privat.

Ca lider, Corin Romanescu oferă adesea sfaturi antreprenorilor aflați la început de drum, amintindu-și cu nostalgie de greutățile începuturilor sale ca antreprenor:

Atunci cand te hotărăști să devii antreprenor, ai nevoie de calitățile necesare pentru a conduce cu succes o afacere. Încrederea în forțele proprii este una dintre calitățile fundamentale ale omului de afaceri. Trebuie să ai încredere că produsele pe care le vinzi sunt de calitate superioară, iar serviciile cele mai bune. Mai mult decat atât, trebuie să ai în vedere faptul că trebuie să îi faci și pe ceilalți să aibă încredere în produsele și serviciile tale.

Autodeterminarea este o altă calitate importantă. Trebuie să fii convins că eșecul sau succesul ti se datorează și că nu vei ajunge nicaieri daca mereu dai vina pe factorii externi când ceva nu merge bine. Desigur, există situații in care cauza neplacerilor vine de la anumiți factori externi, dar trebuie să faci tot ce depinde de tine pentru a reuși.

Perseverența este o altă calitate care trebuie să-i aparțină omului de afaceri care dorește să dezvolte un start-up. Întodeauna vor exista probleme și obstacole, însă nu trebuie să le lași niciodata să-ți oprească drumul. Fa totul pentru a trece peste ele, chiar daca situatiile prin care treci nu sunt unele prea fericite. Trebuie sa rezisti chiar daca esti stresat, chiar daca presiunea externa este foarte mare. Fii perseverent si ai mult mai multe sanse sa ajungi acolo unde iti doresti!

Citeste continuarea aici!