Inscriere cursuri CEPOEP

Vrei o cariera in domeniul organizarii evenimentelor private ?! Iată 7 aspecte mai puțin cunoscute!

Îți dorești o carieră în organizarea evenimentelor private dar nu știi de unde să începi? Sau poate ai vazut filmul ”The wedding planner” cu Jennifer Lopez și ți s-a parut un domeniu fascinant…

Indiferent care sunt motivele care te-au determinat să-ți alegi o carieră în acest domeniu, in articolul publicat in revista Horeca Romania iti spunem care este realitatea de ”pe teren” și la ce să te aștepți dacă pornești pe acest drum…

  1. Așteptări realiste

Organizarea evenimentelor private este un domeniu atractiv și interesant care beneficiază de tot mai mulți adepți. Din păcate majoritatea celor ce doresc o carieră în acest domeniu vin cu așteptări complet nerealiste, dobândite din filmele americane și se așteaptă ca totul să fie roz, munca ușoară și salariile enorme. De aceea, decepțiile sunt amare, mai ales când descoperă că realitatea este complet diferită. Pe scurt, nu te aștepta să fie totul ca-n filme, să te plimbi lejer și totul să se organizeze de la sine! Dimpotrivă, trebuie să fii conștient că activitățile organizatorice necesită un consum fizic și nervos foarte mare

  1. Muncă multă, inclusiv muncă fizică

Dacă te aștepți doar la muncă de birou, pe calculator, cu discuții de la distanță cu clienții, oprește-te acum și alege-ți o altă meserie, mai confortabilă! Un organizator de evenimente profesionist trebuie să fie pregătit oricând să ia locul unui coleg bolnav și să știe să aranjeze o masă festivă la nivel profesionist. Adaugarea sau eliminarea scaunelor, a meselor sau a diferitelor piese de decor, chiar dacă nu fac parte din fișa postului, sunt activități pe care un organizator le poate face în mod curent, dacă este necesar, pentru a ajuta echipa și a amenaja totul în timp util. Chiar dacă rolul unui organizator de evenimente este, în special, de supraveghere a echipei care se va ocupa de pregătirea evenimentului, el sau ea trebuie să fie permanent implicat în activitățile de organizare astfel încât să cunoască problemele ivite pe parcurs si modul de soluționare. Fii pregătit, fizic și psihic, să faci kilometri întregi pe durata activităților organizatorice și să ai sute de discuții telefonice cu clienții, furnizorii și colegii.

Citeste continuarea in articolele din revista Horeca Romania!

 

Lasă un răspuns