Corin Romanescu

10 lucruri pe care le-am invatat din adolescenta pana in prezent

Fiecare dintre noi invatam pe tot parcursul vietii, din copilarie sau adolescenta, pana la maturitate iar cei mai norocosi dintre noi, continuam sa invatam permanent si sa punem in practica cunostintele dobandite.

1. Ca Adolescent, am învăţat de la viaţă că eşti ceea ce faci nu ceea ce spui, că, suntem datori să fim tot ce putem fi pentru noi, pentru copiii noştri şi pentru cei ce vor urma.

2. Ca Părinte, am învăţat că familia este baza societăţii şi copiii sunt cea mai mare bogăţie a noastră.

3. Ca Român, am învăţat că interesul naţional şi patriotismul sunt valorile ce ne garantează existenţa şi identitatea.

4. Ca Cetăţean, am învăţat că trebuie să construim prezentul astfel încât să oferim un viitor copiilor noştri.

5. Ca Cetăţean european, am învăţat că toţi suntem egali dar diferiţi.

6. Ca Om politic, am învăţat că sunt în slujba atât a celor ce mi-au acordat votul, cât şi a celor ce nu m-au votat şi cărora trebuie să le cîştig încrederea.

7. Ca Alegător, am simţit cât de dureros e să fii minţit de cei ce nu se ţin de cuvânt.

8. Ca Inginer constructor, am învăţat că lucrurile durabile se construiesc pe fundaţii solide.

9. Ca Manager în administraţia publică locală, timp de peste 15 ani, am învăţat că o administraţie publică îşi află sensul, este eficientă şi performantă când se realizează cu oameni şi pentru oameni.

10. Ca Antreprenor, am invatat cat este de important sa pornesti o afacere si sa o dezvolti, sa conduci o echipa si sa-ti indeplinesti visele.

Se spune ca oamenii inteligenti reusesc sa puna in practica ceea ce au invatat si, mai ales, sa invete incontinuu, din experienta lor si a altora. Tot ceea ce am învăţat în calitatea mea de adolescent, om, părinte, român, alegător, inginer constructor, manager în administraţia publică, cetăţean european si antreprenor, a fost pus in practica in ultimii ani, transformandu-se in activitati de leadership si sprijinire a tinerei generatii de antreprenori.